Het succes van de iPhone 6

De iPhone 6 is al enige tijd uit en stiekem wordt er al voorzichtig vooruit gekeken naar de opvolger van de meest succesvolle iPhone aller tijden. Het ongelooflijke succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kan straks een keerzijde kennen maar wie weet brengt de smartphone fabrikant uit Cupertino, Californië wel een geweldig mooi toestel op de markt waar wederom de hele wereld voor warm loopt. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn in de afgelopen maanden uitvoerig geustest en er zijn niet alleen positieve mededelingen gedaan over de nieuwe iPhones. Her en der kwamen er ook regelmatig negatieve reacties maar dit heeft het succes van de twee iPhones niet in de weg gestaan.

Negatief nieuws is ook reclame
Vlak nadat de iPhone 6 en 6 Plus gereleased waren kwamen er klachten met betrekking tot het krom trekken van de nieuwe smartphones en dan voornamelijk de iPhone 6 Plus. Al gauw werd het krom trekken van de iPhone 6 Plus in de kiem gesmoord want uit verschillende testen is zelfs gebleken dat de iPhone 6 met minder kracht sneller doorbuigt dan zijn grotere broer. Maar niet alleen de nieuwe iPhones buigen makkelijk om, ook de smartphones van andere fabrikanten buigen bij fysieke kracht. Apple heeft te kennen gegeven dat het maar negen officiële klachten binnen heeft gekregen over het buigen van de nieuwe iPhone.

Zoals vermeld was er niet alleen positief nieuws te melden over de ingebruikname van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het moet wel gezegd worden dat alle negatieve nieuwsfeiten ook reclame zijn voor Apple en wellicht hebben de negatieve reacties en nieuwsberichten ook bijgedragen aan het uiteindelijke succes van de smartphones. Door positieve en negatieve reacties is Apple en de iPhone dagelijks in het nieuws geweest en dat draagt bij aan bekendheid van de smartphone en zelfs als het negatief is willen mensen dan graag weten hoe de smartphone daadwerkelijk werkt en wat hij allemaal wel en niet aan kan.

Vraag oversteeg het aanbod ruim
Dat de iPhone 6 een succes zou worden was vooraf al een feit maar dat het het succes behaald heeft zoals we het nu weten had waarschijnlijk niemand gedacht. Bij de iPhone 6 Plus was iedereen wat huiverig want een smartphone met 5,5 inch display is wel heel groot, maar het blijkt dat de consument zat te wachten op een grote iPhone. Als warme worst bij de Hema vlogen de iPhone 6 Plus uit de schappen. De smartphone was ongelooflijk populair en op een gegeven moment was de vraag hoger dan het aanbod en moest Apple alle zeilen bijtrekken om er voor te zorgen dat de levertijd niet te veel opliep. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus waren in Nederland en België zelfs de hele maand oktober slechts beperkt verkrijgbaar.

Waardevolste bedrijf ooit
Begin januari van dit jaar werd duidelijk hoe groot het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus daadwerkelijk is geweest in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014-2015. Apple heeft alle verkooprecords verbroken en is het eerste bedrijf op de beurs met een waarde van meer dan 700 miljard dollar. Voor de komende tijd verwacht Apple een lichte daling maar met het oog op de toekomst weet het bedrijf al min of meer wat het voor ons in petto heeft.

Bron: http://www.iphone6plus.nl/