iPhone 5s meest duurzame telefoon van dit moment

In April 2014 is er een onderzoek geweest naar de duurzaamheid van mobiele telefoon. Wij als liefhebber van de iPhone zijn blij met de uitslag. Volgens Squaretrade de garantieverlener in de Verenigde Staten komt de iPhone 5s het beste uit de test. De testresultaten waren niet erg indrukwekkend. Het toestel van Apple heeft vooral gewonnen doordat het toestel kleiner is dan zijn concurrenten. Mensen laten de iPhone 5s nu eenmaal niet zo snel uit de handen glijden. Ondanks dat het toestel prijzig is hoeft de verzekering niet duur te zijn. Er is immers minder kans dat deze valt.

Robots testen ook de smartphones
Bij de test die werden uitgevoerd door robots zodat de test eerlijk verloopt is de kans dat een toestel breekt bijna evengroot. De verschillen waren miniem. Wel is de iPhone 5s als best uit de bus gekomen. Uiteraard mag dit ook wel. De prijs is er ook naar.

De iPhone onder water
Bij Apple wordt niet gezegd dat het laatste toestel onder water kan, maar uit de test van Squaretrade bleek dat de iPhone 5s rustig een duik in het water kan overleven. Je moet er natuurlijk niet mee blijven zwemmen. Het is en blijft een telefoon met elektronica. Even terzijde; Er is wel een spray die waarschijnlijk op de markt komt waarbij er geen water in je iPhone kan komen. De test pakte verder goed uit voor de telefoons van Samsung. Ze volgden ook in deze test de iPhone op de voet, maar komen net als altijd een klein beetje tekort. De Nexus 5 en HTC One M8 verloren het geluid door de duik.

In de test zijn toestellen op schaal 1 t/m 10 gewaardeerd. Des te lager het cijfer des te beter het toestel. De iPhone leidde de test met een 5,5. De S5 van Samsung volge met een 6 en opvallend was dat de HTC One M8 daarop volgde met een 6,5. Samsung heeft een grote sprong vooruit gemaakt want de S4 kwam uit de bus met een 7 terwijl de iPhone 5 al bij de 6 zat. Bij de toestellen is het verschil kleiner. Er is qua design dan ook niet veel veranderd. Het toestel is vooral aan de binnenkant veranderd. Het heeft qua specificaties een totale metarmafose ondergaan.