iPhone 8 laatste nieuws en prijs

Het is eindelijk zover! De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn op 12 september 2017 officieel gepresenteerd door Apple, en de CEO van Apple, Tim Cook, zei daarbij dat het een immense stap vooruit is voor iPhone. Vanaf vrijdag 15 september zullen de telefoons in Nederland te pre-orderen zijn.

Wat is nieuw?

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zullen verkrijgbaar zijn in 3 kleuren; zilver, donkergrijs en de nieuwe gouden kleur. De iPhone 8 heeft glas op zowel de voorkant als de achterkant van de telefoon, dit zorgt voor een gestroomlijnde look.

De nieuwe look van de iPhone 8 is lang niet de enige upgrade die Apple heeft gemaakt aan de welbekende telefoons. De nieuwste HD displays zorgen er voor dat de iPhone 8 de beste resolutie van alle iPhones heeft, en ook de vernieuwde camera is beter dan alle voorgangers. De camera heeft de mogelijkheid om in ‘Ultra-high-resolution 4K’ te filmen.

Apple beweert ook met de nieuwe chip genaamd A11 Bionic “de snelste smartphonechip ooit” te hebben gecreëerd.

Draadloos opladen

De nieuwste iPhone komt ook met de mogelijkheid om draadloos op te laden. Dit wordt gedaan door de telefoon op een “Docking station” te plaatsen. Andere telefoons hebben deze functie ook maar de iPhone 8 is de eerste van de reeks iPhones die de mogelijk heeft. Verder heft de nieuwe iPhone ook een snel-oplaad functie, en er is beweerd dat de batterij met deze functie in een half uur van 0% naar 50% gaat.

De iPhone 8 komt op de markt voor $699, dit is ongeveer 600 euro. De iPhone 8 Plus zal voor 799 dollar op de markt komen. Vanaf 27 oktober is het ook mogelijk om de iPhone X te bestellen vanaf 1159 euro.