Sim only voor iPhone

Misschien heb je nog steeds een abonnement bij een provider met een toestel erbij. Hierdoor heb je voor een bedrag per maand recht op een bundel en toestel. Misschien zit je erover na te denken om over te stappen op sim only. Dit zijn losse abonnementen zonder toestel.

Voordelig

Het nemen van een sim only abonnement in combinatie met een iPhone 5 heeft een paar grote voordelen ten opzichte van een abonnement met toestel. De belangrijkste daarvan zijn dat je niet hoeft te wachten tot je abonnement is afgelopen om de iPhone te kopen, dat je vaak uiteindelijk goedkoper uit bent, en dat je helemaal vrij bent in de keuze van je provider. Nadeel is wel dat je het toestel in één keer moet betalen, wat in het geval van de iPhone 5 een flink bedrag betekent (vanaf €600,-). Maar wil jij jaarlijks de nieuwe iPhone aanschaffen of kun je wel een paar jaar vooruit met zelfde, dan is sim only zeker aan te raden. Hierdoor heb je meer vrijheid en kun je goedkoper per maand uit zijn. Om echt voordelig uit te zijn moet je dan wel de iPhone bij jaarlijkse nieuwkoop doorverkopen, maar dat lukt in de meeste gevallen wel voor een mooie prijs.

Goed om te weten

Let wel op dat je huidige of nieuwe toestel simlockvrij is. Simlockvrij betekent dat je smartphone simkaarten van alle providers accepteert. Wanneer je een iPhone in Nederland of België koopt is deze altijd simlockvrij. Een ander punt waar je over moet nadenken bij het afsluiten van een abonnement met toestel is dat er in de toekomst een BKR-registratie kan worden gedaan bij het afsluiten van een abonnement met toestel. Om deze reden is een sim only abonnement ook een goede keuze.