Waar let je op bij de keuze voor prepaid?

Wanneer we moeten kiezen wat voor prepaid simkaart we aanschaffen is het eerste waar we op letten de prijs. Het lijkt in het bloed van de Nederland te zitten om eerst naar de prijs te kijken en dan pas naar andere dingen. Vaak is dit een goed uitgangspunt, want we willen overal zo voordelig mogelijk mee uit zijn. Toch is dat niet altijd de juiste tactiek, want goedkoop kan soms nog duurkoop zijn. In dat geval ben je in de aap gelogeerd, want dan denk je een goede keuze te hebben gemaakt, terwijl dat niet zo is. Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen de prijzen. Denk bijvoorbeeld aan de voorwaarden of 4G. Dit zijn ook belangrijke eigenschappen die een keuze kan beïnvloeden. Hoe dat zo?

Voorwaarden

Natuurlijk  is het goed om de prijs als eerste uitgangspunt te nemen. Daarbij weet je al in één keer welke providers tot het hogere segment behoren en welke niet. Echter kunnen prijzen een verkeerd beeld schetsen van de werkelijkheid. Een provider kan veel hogere belkosten per minuut rekenen waardoor je sneller door de beltegoed heen bent. Of een andere aanbieder rekent veel meer kosten voor het gebruik van data. Voordat je een keuze maakt voor een provider is het goed is de prepaid tarieven met elkaar te vergelijken. Daarbij heb je een goed beeld wat iedere provider aanbiedt qua voorwaarden en prijzen. Je kunt dan een gerichte keuze maken om alsnog voordelig uit te komen.

4G netwerk

Waar je ook op kunt letten is het gebruik van een 4G netwerk. De meeste prepaid telefoons beschikken over een 3G netwerk, maar er zijn uitzonderingen. Is jouw mobiele telefoon wel bestemd voor 4G? Dan heb je een streepje voor op de rest, want jouw toestel heeft dan hogere downloadsnelheden. Dat is natuurlijk erg prettig, want zo ben je minder tijd kwijt aan het openen van applicaties en downloaden van bestanden. Verbreed dus je horizon en kijk verder dan alleen de prijzen.