Los toestel

Kan je ook een los toestel aanschaffen? Veel mensen denken dat je met een dure telefoon als de iPhone 5s geen los toestel kan kopen of dat dit zo duur is dat het de moeite niet waard is. Niets is minder waar. Het is in de meeste gevallen vaak goedkoper een los toestel aan te schaffen. Wanneer je zeer goed om kan gaan met de middelen die beschikbaar zijn is het verstandiger een iPhone 5s los te kopen. Het probleem is echter wel dat je dan direct zo’n 600 euro moet betalen. Het ligt natuurlijk aan de versie. De hoeveelheid GB daar is de prijs afhankelijk van.

Reken zelf maar eens uit. Zou je naar onze vergelijker gaan zie je dat de meeste abonnementen waarbij een toestel zonder bijbetaling aangeboden wordt zo’n 50 euro per maand kost. Je zit er dan wel 24 maanden aan vast. Je bent dan 600 euro per jaar kwijt. Tegelijkertijd loop je de kans dat je over de databundel gaat. Veel mensen denken namelijk dat ze onbeperkt kunnen downloaden etc. Veel mensen schaffen apps aan. Ze zien de kosten toch pas aan het einde van de maand. Zou je een los toestel kopen en hierbij een sim only afsluiten dan kan je een sim only ter waarde van 25 euro afsluiten voor het zelfde abonnement. Iedereen weet dat je dan een behoorlijk sim only abonnement hebt. Pak je het slim aan ga je voor één met sim only met weinig data en maak je voornamelijk gebruik van wifi dan kan het zo 100 á 200 euro tijdens de abonnementsperiode schelen.

Wil je het gewoon lekker simpel en zonder nadenken kan je beter voor een abonnement met toestel gaan. Je kan dan met een probleem ook naar de gewone winkel toe en hebt meer vrijheid qua internetten. Mocht je op de weg zitten en moeten navigeren of willen kijken naar een recensie van een restaurant is het beter om naar abonnementen te kijken.