Providers

providersJe wordt tegenwoordig overstroomt met telecomproviders. Er komen nog steeds nieuwe providers op de markt. De grootste telecomproviders zijn T-Mobile, Vodafone en KPN en kleinere bekende providers zijn Telfort, Tele2, Hi en bijvoorbeeld Hollandsnieuwe. Laatstegenoemde is ook nog niet lang actief op de Nederlandse markt. De meeste mensen en dan met name de jonge generatie kent iedere provider wel en weten van elkaar vaak wel wat goed voor hun is. De meeste jongeren vergelijken providers bij elkaar. Vooral tijdelijke aanbiedingen zijn populair. De grote providers leunen meestal op naamsbekendheid, voordelen als het 4g netwerk en doordat het advertentiebudget vele male groter is.

Hoe de beste provider kiezen?
Tja iedereen wil hier graag antwoord op. Wij vinden dat je de provider moet kiezen die het best bij je past. Je kan de prijzen vergelijken van de verschillende aanbieders bij ons, maar wie het meest klantvriendelijk is kan je lezen op de providerpagina’s. De meeste providers hebben in ieder geval een winkel waar je terecht kan met de klacht of probleem. Persoonlijk zou ik als volgt kiezen. Ga naar de vergelijker, vul de details in voor het abonnement en ga dan naar de aanbieder waar jouw het gevoel het best is. Wij vinden dat je een goed gevoel moet overhouden bij het afsluiten van een abonnement.

    Voordelen grote providers
    De grootste providers zijn natuurlijk de bekendste, maar zijn ze ook altijd de beste? De kleiner providers zijn in veel gevallen net zo goed en soms zelfs beter. De grote providers hebben wel als voordeel dat ze een eigen netwerk hebben. Het LTE 4g netwerk zal bij grote providers dan ook eerder beschikbaar zijn. Tevens zijn grote providers in staat om afspraken te maken met bijvoorbeeld Samsung of Apple voor het eerste recht in de verkoop. In het verleden heeft T-Mobile een constructie gehad met Apple. T-Mobile kon zo in het beginstadium meer klanten werven en iedereen weet dat je juist in het begin de meeste klanten kan krijgen. Bij de iPhone 5s waren er geen voorkeuren of constructies, maar ook hier hadden grote providers het voordeel van groot zijn. Zij konden veel meer iPhones inslaan en dus ook meer klanten tevreden stellen. Groot zijn heeft toch zijn voordelen wel.

      Voordelen kleine providers
      Kleinere providers moeten het doen met minder klanten en dus ook met minder budget. Een kleine provider moet de zaken allemaal goed op orde hebben en vooral op kosten letten. Doet een kleine provider dit goed dan zal het kunnen stunten met de prijs zonder verlies te lijden. Ze kunnen vaak goedkope abonnementen aanbieden en zitten vaak wel op de netwerken van de grote jongens. Qua bereik zal er dus niet veel veranderen.