Nieuwe schermtechnologie voor iPhone vanaf 2018

Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat de toekomstige iPhone van Apple zullen worden voorzien van een nieuwe scherm in plaats van het huidige ips-lcd scherm. Reuters meldt nu dat Apple bezig is om overeenstemming te bereiken met Samsung en LG over de levering van nieuwe OLED-displays.

Reuters zou dit baseren op een gerucht van Electronic Times. Electronic Times gaat uit van anonieme bronnen. Vanaf 2018 zou Apple de nieuwe iPhones van oled-schermen voorzien. Deze schermen zijn dunner en hebben een betere beeldkwaliteit dan de huidige lcd-schermen die Apple momenteel gebruikt. Ook zijn de displays een stuk energiezuiniger. De zwarte pixels hoeven niet belicht te worden en de zwartwaarden zijn dieper. De schermen kunnen qua helderheid en kleurweergave wat minder zijn en ze zijn een stuk duurder om te produceren dan lcd-schermen. Wel zijn de kosten in 2018 mogelijk gedaald.

Volgens de berichten zal de iPhone pas vanaf 2018 van dit beeldscherm zijn voorzien. Dit impliceert dat de nieuwe iPhone 7 nog beschikt over eenzelfde lcd-scherm als zijn voorgangers. De Apple Watch is op dit moment het enige Apple product dat is voorzien van een oled-scherm.