Functies van je Smartphone

Wat moet een telefoon vandaag de dag allemaal kunnen? Er was een tijd dat we het toestel alleen hadden om in geval van nood even iemand te kunnen bellen. Die tijd is echter allang voorbij. Tegenwoordig stellen we steeds meer eisen aan een mobiele telefoon. Een “gewone” mobiele telefoon zie je eigenlijk niet zoveel meer. Er zijn nog enkele prepaid modelletjes die nog doen denken aan de openklapbare of openschuifbare mobieltjes van vroeger, maar die zijn niet veel meer te vinden. Nu doen Green Mobile en andere providers en telefoonwinkels eigenlijk alleen maar aan smartphones. Maar wat doen we tegenwoordig nou allemaal met een mobiel? Daar vertellen we je graag over in onderstaand blog.

Bellen

Natuurlijk heb je een mobiele telefoon om mee te kunnen bellen. Je moet immers toch bereikbaar kunnen zijn als er iets aan de hand is. En als je zelf in de problemen komt wil je ook iemand kunnen bellen. Daarom kan een mobiele telefoon nog steeds bellen en gebeld worden. Je krijgt hiervoor een persoonlijk telefoonnummer waarop anderen je kunnen bereiken. Vaak sluit je bij je abonnement ook een aantal belminuten af die je per maand mag gebruiken.

Internetten

Tegenwoordig is bellen echter niet meer de voornaamste functie van een mobiele telefoon. Die plaats is overgenomen door het internet. Al sinds de eerste mobiele telefoons via internet e-mail konden ontvangen werd toegang tot internet op je mobiele telefoon erg handig gevonden. Aanvankelijk was dit nog een gratis of in ieder geval goedkope toevoeging op je abonnement. Maar al snel werd ontdekt hoeveel mensen van mobiel internet gebruik gingen maken. Toen is het omgezet in een limiet van data die bij je abonnement inbegrepen zit. Je hebt hierdoor via je mobiele telefoon altijd toegang tot het internet zolang je een abonnement hebt waar 4G bij is inbegrepen. Zo niet, dan geeft je smartphone je alsnog toegang tot openbare wifinetwerken en netwerken waar je een wificode of en wachtwoord van hebt.

Apps Downloaden

De eerste mobiels met mobiel internet hadden het nog niet, maar de smartphone biedt je wel de mogelijkheid om zelf apps te downloaden. Natuurlijk staan er al wel wat apps op je mobiele telefoon als je deze aanschaft. Zo staat er bijvoorbeeld een app op om te kunnen bellen of een berichtje via sms te sturen. Ook een appje voor internet staat er standaard op. Andere dingen die iedere telefoon wel heeft is een app voor een agenda, klok, mail en natuurlijk wat apps die de maker of provider op je smartphone heeft gezet om hem goed te laten werken. Maar je kunt er ook zelf apps op zetten. Deze apps kunnen je voorzien van reisinformatie, weersinformatie, spelletjes en al het andere wat je graag op je mobiel wilt hebben.

Foto’s maken

Sinds de camera van smartphones steeds maar beter en beter worden is de mobiele telefoon ook de fotocamera aan het vervangen. De meeste foto’s worden tegenwoordig met een smartphone gemaakt omdat je die eigenlijk altijd bij je hebt en je een fotocamera steeds mee moet slepen. Je kunt de foto’s via een online cloud naar je computer sturen en vanaf daar printen of in een ander fotoproject verwerken.