iPhone-inruilprogramma

De site 9to5Mac laat weten dat volgens bronnen het iPhone-inruilprogramma in september gaat starten. Met dit inruilprogramma van Apple kunnen klanten krediet krijgen wanneer zij een oude iPhone inleveren. Volgens de bronnen zou Apple bezig zijn met de laatste voorbereidingen van dit inruilprogramma. Ook zijn er al wat meer details bekend gemaakt over het programma. Sommige Apple Stores zijn volgens TechCrunch al met een pilot begonnen. Het is echter nog niet bekend of het programma wereldwijd gaat gelden.

Volgens TechCrunch kunnen klanten een werkende iPhone meenemen naar de winkel, een werknemer zal hier de waarde van het toestel beoordelen aan de hand van vragen. Afhankelijk van de staat van het toestel zou een 16GB iPhone 4 of 4S zo’n 90 tot wel 150 euro kunnen opleveren. Bij perfecte staat is een 16GB iPhone nog zo’n 190 euro waard. De klant kan alleen gebruik maken van dit inruilprogramma indien er ook meteen een nieuwe telefoon wordt gekocht.

De ingeruilde iPhones zullen worden gereviseerd waarna zij vervolgens opnieuw worden verkocht in groeiende en opkomende markten. Apple zou op deze manier met winst de oudere iPhones kunnen verkopen zonder dat de nieuwere toestellen zoals de iPhone 5 en de opvolger daarvan hieronder zullen leiden. Apple kwam in 2012 al eerder met een programma waarbij klanten hun toestel konden laten recyclen in ruil voor betaling. Bij dat programma konden in tegenstelling tot het nieuwe inruilprogramma ook defecte toestellen worden ingeleverd.