Vertraging iPhone 5S door 4,3-inch scherm

De Koreaanse krant the Commercial Times schrijft op basis van anonieme bronnen dat Apple de iPhone 5S met een 4,3-inch beeldscherm wil uitrusten. De iPhone 5S zou daarom met vertraging worden uitgebracht. Het scherm verschilt namelijk van het 4-inch beeldscherm waar de iPhone 5 over beschikt. De krant kwam eerder al met informatie over de iPad 3, plannen van HP en Nokia’s eerste Windows Phone welke allemaal bleken te kloppen.

De iPhone 5S zou naar verwachting in september of oktober van dit jaar worden gepresenteerd. Dat dit niet gaat lukken zal dus volgens de krant vanwege het grotere scherm zijn. De bronnen van the Commercial Times komen bij de onderdelenleveranciers vandaan.

De iPhone had eerder slechts een 3,5-inch beeldscherm. De iPhone 5 was de eerste iPhone met een 4-inch scherm. Als gevolg van dit scherm moesten onder andere de apps worden aangepast om het gehele scherm te vullen. De resolutie van het scherm werd namelijk aangepast van 960 x640 naar 1136 x 640 pixels. Een aanpassing voor het 4,3-inch scherm zou naar waarschijnlijkheid niet nodig zijn indien Apple dezelfde resolutie houdt.

De goedkope iPhone waar Apple volgens vele geruchten aan werkt zal waarschijnlijk aan het eind van het derde kwartaal van dit jaar uitgebracht worden. Volgens verschillende bronnen is de levering van chips voor deze telefoon in juni al van start gegaan. De levering van de chips voor de 5S zouden later van start gaan in augustus. Dit gegeven zou ook wijzen op een latere lancering.